Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Gran actuació dels catalans als Estatals d’esquaix

Campionat d'Espanya 2018

Els passats dies 9 a l’11 de Febrer les instal·lacions de l’Squash Santiago van acollir l’edició d’enguany dels Campionats d’Espanya absoluts d’esquaix, a la categoria femenina i masculina, amb una àmplia presència de jugadores i jugadors catalans, i resultats força destacables.

A la categoria femenina les joves Maria Pajares (Malibú Esportiu), Sofía Mateos i Noa Romero, les dues del C.N.Sant Andreu, van tenir una brillant actuació, accedint Maria i Noa a les semifinals, mentre que Sofía va caure a quarts de final davant la campiona, la jugadora de Múrcia Cristina Gómez per 3 jocs a 0. Prèviament Sofía Mateos havia eliminat a la gallega Elena Suárez a vuitens també per 3 jocs a 0. La seva companya de club Noa Romero, de només 14 anys, va aconseguir una magnífica tercera posició final, després de superar a la navarra Rosa Andrés a la prèvia per 3 jocs a 0, i a les gallegues María Domínguez a vuitens i Inés Gómez a quarts de final, per 3 jocs a 2 i 3 a 1 respectivament. A les semifinals Cristina Gómez la va superar per 3 jocs a 0. Al partit pel tercer lloc la Noa es va imposar a Maria Pajares per 3 jocs a 1, aconseguint una molt meritòria tercera plaça. Quarta posició destacable per Pajares, que es va desfer a vuitens d’Ingrid Ruiz de Múrcia per 3 a 1 i a quarts de final, en un partit molt llarg i igualat de la gallega Catuxa Codesido per 3 jocs a 2, caient davant la finalista, la també gallega Xisela Aranda per 3 a 0.

A la categoria masculina tres dels quatre semifinalistes van ser catalans, amb menció especial pel jugador del Malibú de Sabadell, Iker Pajares, finalista per segon any consecutiu de l’Estatal absolut, només superat pel 16 vegades campió el galleg Borja Golán a la final.

Al quadre principal masculí i van accedir fins a 7 jugadors catalans, quedant-se a la fase prèvia Joel Fernández (Rocafort) i Xavi Blasco (Squash Project). A la part alta del quadre principal el juador de l’Europort Estival, Nilo Vidal, va superar la primera ronda, a l’imposar-se al jove galleg Aron Astray per un ajustat 3 a 2, per després caure a vuitens davant el galleg Carlos Cornes per 3 jocs a 0. També a la part de dalt del quadre principal Edmon López (Nick Spa & Sports) va aconseguir la tercera posició final, ccedint a les semifinals després de derrotar a Iván Jorge de Navarra a primera ronda, el canari Iván Pérez a vuitens i al veterà Alex Garbi de València a quarts, cedint un només un joc davant Garbi. A les semifinals Edmon va caure davant el campió, Golán per 3 jocs a 0. El partit pel tercer lloc que l’havia d’enfrontar a Bernat Jaume (Esquaix Igualada) no es va jugar per unes molèsties de l’igualadí.

A la part de baix del quadre el germans Bernat i Joel Jaume es van enfrontar a la primera ronda amb victòria pel primer per 3 a 0. A vuitens Bernat Jaume es va imposar al galleg Miguel Mercè, superant-lo per 3 a 0, mentre que a quarts de final el seu rival va ser el català afincat a Granada Iván Flores, que tot i fer un bon partit va acabar cedint per 3 jocs a 0. Cal destacar la victòria a la fase de Consolació de l’igualadí Joel Jaume. Finalment també a la part de baix del quadre Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu) i Iker Pajares es van trobar a la primera ronda. Iker va superar a Pablo i després a Abel Martín de Castella-Lleó a vuitens, també al galleg Pascal Gómez a quarts, tots ells per 3 a 0. Ja a les semifinals partit vibrant davant Bernat Jaume, al que va superar per 3 jocs a 1 i 1 hora i quart de joc. A la final oerò va caure davant Borja Golán per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/4 11/4 i 11/5 en 40 minuts de joc.