Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Destacable actuació dels catalans als Europeus sots 15 i sots 17 per equips

Els passats dies 12 al 15 de Maig la localitat holandesa d’Eindhoven va acollir l’edició del 2022 dels Campionats d’Europs per nacions sots 15 i sots 17 d’esquaix, amb quatre representants de la Federació Catalana forman part de l’equip espanyol, Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project) i Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell / BGS) a sots 17 i Oriol Sàlvia (Mèlich Sportsclub) a sots 15.

Els components de l’equip espanyol seleccionats pel també català Oriol Sàlvia eren:

Sots 15: Oriol Sàlvia, Alex Boni (València) i Olivia Mon (Galícia).

Sots 17: Marc Altarriba, Adrián Revert (València) i Ona Blasco.

A la categoria sots 15 la selecció espanyola va aconseguir una meritòria quarta posició final. A la Fase de Grups Espanya estava al Grup C, amb Noruega, Rep. Txeca, Suïssa i Finlàndia, aconseguint 3 victòries i una derrota, justament al debut davant la Rep.Txeca, no obstant això finalme nt Espanya va aconseguir el primer lloc al grup, classificant-se pels quarts de final, on es va enfrontar a Ucraïna, a la que va eliminar per 2 a 1, amb victòries d’Oriol Sàlvia i Alex Boni, ambdós per 3 a 0 i derrota d’Olivia Mon per 3 jocs a 2. A les semifinals però s’enfron taven a la potent Bèlgica, campiona final del torneig, amb qui va caure de forma clara per 2 a 0. Al partit pel bronze Polònia no va donar opcions i va derrotar Espanya també per 2 a 0, tot i el bon partit de Sàlvia davant el num. 1 polonès S.Lohmann amb qui va caure en un partit molt diputat per 3 jocs a 2. Bèlgica va derrotar a Anglaterra a la final per 2 a 1.

A la categoria sots 17 la selecció espanyola es trobava al Grup D, amb Gal·les, Rep.Txeca, Grècia i Polònia. Com els sots 15, els sots 17 van aconseguir 3 victòries i una única derrota davant Gal·les, però en aquest cas van finalitzar segons de grup. Als quarts de final el creuament no va ser molt propici i van caue davant la potent Escòcia per 2 a 0. A la lluita pels llocs 5 al 8 victòria davant Portugal per 3 a 0 sense cedir cap joc i drrota davant Alemanya per 2 a 0. Anglaterra es va endur el títol al derrotar a la final a França per 2 a 1, mentre que el tercer lloc se’l va endur Ucraïna al superar Escòcia per 2 a 0.

Resultats:

https://www.europeansquash.com/sport/tournament.aspx?id=D278516C-327F-4302-A6E2-3A9CD63C1673