Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Bernat Jaume al PSA closed , Laura Pacheco al femení i Elías Solís al Tercera , s´imposen a Banyoles

PSA closed Triops Banyoles 2015

Durant els dies 29 i 30 de Maig el Gimnàs Triops de Banyoles ha acollit una nova prova del circuit nacional d´esquaix. Més de 70 jugadors de tota Catalunya han participat en el campionat PSA Closed (primera categoria amb puntuació pel rànquing mundial), femení (amb algunes de les millors raquetes nacionals) i de tercera categoria (amb moltíssima participació i molts jugadors banyolins i de la província de Girona).
El campionat de tercera categoria va començar divendres a la tarda amb la fase de prèvies i la primera ronda on el més destacat va ser la victoria del local Yifan Xue en un partit 3/2 d´infart davant el jugador del Geieg de Girona Joan Torelló i les eliminacions dels caps de sèrie 3/4 i 5/8, el tarragoní Toni Jiménez i el manresà Toni Reillo davant dels jugadors del Triops Francesc Sistane (format a l´Esquaix Blanes i ara recuperat pel Triops de Banyoles) i en Joan Puig. Els vuitens de final van seguir el guió previst a excepció d´una nova i ajustadíssima victòria de Yifan Xue davant del mexicà del CNSant Andreu Moisés Moreno. Els enfrontaments de quarts de final aparellaven en Jordi Nova – Yifan Xue, Daniel Molina – Jose Lorenzo, Elias Solís – Joan Puig i Pol Rami – Rafael Torrel. Victòries dels 3 primers caps de sèrie amb més o menys dificultats i la sorpresa del campionat, el jugador de l´Esquaix Cardedeu Daniel Molina , que també entrava a semifinals. Les semifinals es van disputar dissabte a la tarda amb els jugadors bastant cansats de l´acumulació de minuts a pista però amb ganes de donar-ho tot. En Daniel Molina va derrotar un esgotadíssim Jordi Nova del Nat´s de Manresa i l´Elias Solís passava per la mínima a la final després de véncer 3/2 al peruà de l´Esportiu Rocafort Rafael Torrel. La final, una mica deslluïda per l´esgotament físic i psicològic d´ambdós jugadors, va caure de manera clara del cantó del veterà jugador del Punt Groc de Girona Elias Solís. En el quadre de consolació Joan Torelló del Geieg de Girona va derrotar 3/2 a Marc Bartolí del Punt Groc.
El campionat femení amb molt bona participació i moltes jugadors joves i locals es va disputar durant tot el dissabte. Les prèvies i els quarts de final van seguir el previst però cal destacar l´agònica victòria 3/2 de la Marta Sáez davant la local Anna Ferrer que va fer un gran partit. Les semifinals amb les quatre caps de sèrie van ser bastant desiguals : la Maria Pajares del Malibú Esportiu va derrotar amb contundència a la Marta Sáez del Triops i la Laura Pachecho va guanyar en un emocionant i igualat partit per 3/1 a la local Cinthya Servellón. La final es preveia igualada i de nivell amb la Maria com a favorita però la mala sort va fer que es lesionés en el tercer joc i degut a una talàlgia va acabar perdent per 3/1 proclamant a la Laura Pacheco del CNSant Andreu com a campiona. La fase de consolació la va guanyar la jove Anna Ferrer davant de la no menys jove Delfina Maillo en un duel de jugadores de l´escola del Triops.
Finalment el plat fort del campionat, el PSA Closed, amb algunes de les millors raquetes nacionals i un nivell de joc global molt alt. A la primera i segona ronda cal destacar les grans victòries de la promesa del CNSant Andreu Cristian Romero davant de dos jugadors que sempre l´havien derrotat, el veteraníssim Manel Coronel del Punt Groc de Girona i l´Àlex Luque del Triops de Banyoles en dos partits llargs, igualats i emocionants. Els quarts de final sense sorpreses amb victòries clares de Ramon Lafuente, Dani Pascual, Xavi Blasco i Bernat Jaume davant de Joel Jaume, Nilo Vidal, Pipo Molina i Cristian Romero. Les semifinals molt entretingudes i disputades, sobre tot la treballada victòria de Dani Pascual del CNSant Andreu davant un Ramon Lafuente de l´Esquaix Lloret en molt bona forma. D´aquesta manera, Bernat Jaume de l´Esquaix Igualada i Dani Pascual del CNSant Andreu arribavan a la final amb moltes ganes de donar un bon espectacle i no van decebre al nombrós públic assistent. En Dani va començar molt bé, aguantant la pressió constant a la que et sotmet Bernat i cometent el mínim nombre d´errors, cosa que va fer que s´emportés el primer joc. El segon i tercer jocs igualats però amb en Bernat sempre per davant, amb la sensació que controlava el partit, menys errors de l´igualadí, més pressió, bona profunditat, joc davant de qualitat i produïnt “winners” mentre que en Dani més cansat pel partit de semifinals i l´estil de joc del petit dels Jaume veia com el partit se li escapava de les mans. La mateixa tònica va seguir el quart joc i en Bernat Jaume es va proclamar campió de la segona edició del PSA Closed Triops continuant ínvicte a les pistes banyolines. A la fase de consolació Nilo Vidal de l´Estival Park de Salou va derrotar Sergio Perdigón del Royal Tarraco.
Per finalitzar només agrair a la Federació Catalana d´Esquaix, al Gimnàs Triops de Banyoles, Televisió de Banyoles i als patrocinadors Haribo, Fruiteria Jeroni, Le Petit Salon i Botiga Podium Miquel Duran per la seva inestimable col.laboració.