Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Ivan Flores i Marta Latorre campions de Catalunya absoluts d’esquaix

Campionat Catalunya 2016

Des del divendres 29 d’Abril fins el diumenge 1 de Maig es van celebrar a les instal·lacions del Mèlich Sports Club ,la Copa Catalunya i els Campionats de Catalunya d’esquaix , tant a la categoría masculina com a la femenina.Més de 40 participants entre les dues competicions , optàven enguany al títol de Campió de Catalunya absolut.

A la categoría femenina la jugadora del Club Natació Lleida , Marta Latorre va revalidar el títol de Campiona de Catalunya obtingut el passat mes d’Octubre a L’ILLA Diagonal de Barcelona , després de derrotar a la jove jugadora del Malibú Esportiu de Sabadell,María Pajares , per 3 jocs a 0 , amb parcials de 11-6 11-4 i 11-1. Prèviament,a les semifinals ,la Marta Latorre va derrotar a la veterana Maribel Calabozo , mentre  que la María Pajares va fer el mateix amb la jove Sofía Mateos, a la postre ,tercera classificada. Amb el títol obtingut al 2016 , la jove lleidatana suma ja cinc títols de Campiona de Catalunya d’esquaix . Cal destacar que la Marta Latorre ha fet ja el salt al circuit professional mundial ,on estar aconseguint resultats força esperançadors.

A la categoría masculina es preveia un campionat molt disputat , on tres jugadors tenien opcions clares d’emportar-se al títol de Campió. A la primera semifinal s’enfrontàven ,el Dani Pascual del Club Natació Sant Andreu , cap de sèrie 1 i un dels favorits , contra el jove de Salou ,Nilo Vidal. El partit se´l va endur el favorit , per 3 jocs a 1 , i així , accedia a la seva primera final del Campionat Absolut de Catalunya. A l’altra semifinal  hi van arribar , el jugador del Club de Tennis Sabadell , Ivan Flores, i l’anglès resident a LLoret ,Richard Williams . El partit es va anar decantant poc a poc pel de Sabadell, que finalment es va imposar per 3 jocs a 0.

La final del diumenge però, va estar marcada pels problemas físics que el Dani Pascual arrosegava al adductor de la cama dreta. Tot i això el primer joc va ser molt disputat , decidint-se al desampat per 16 a 14 a favor del vallesà. Just a l’acabar el primer joc  es va produïr la retirada del Dani Pascual , proclamant-se campió de Catalunya Absolut 2016 l’Ivan Flores , aconseguint així el tercer títol , després dels guanyats al 2013 i 2014. La tercera posició final va ser pel Richard Williams , que es va imposar al júnior Nilo Vidal per 3 jocs a 1.

A l’edició d´enguany cal destacar l’absència dels tres jugadors més rellevants del panorama esquaixístic català actual . Els seus compromisos internacionals dins del circuit professional mundial PSA els van impedir participar . Iker Pajares, Bernat Jaume i Edmon López es trobàven a Ucraïna on dos d’ells van accedir a les semifinals.

La consolació de 1ª ronda de la Copa Catalunya va ser pel Marc Gutiérrez del CN Sant Andreu, que es va imposar al jugador del Malibú Esportiu Oriol Mestre, per 3 jocs a 1. La consolació de 2ª ronda se la va endur el jugador del CN Lleida, Edu Nadal , al derrotar a Enric Creus ,també del Malibú, per 3 jocs a 0.

Quadre femení Copa Catalunya Absolut (9).xlsx Microsoft Word - Quadre femení Copa Catalunya Absolut Microsoft Word - Quadre previes masculi Copa Catalunya Absolut Microsoft Word - Quadre principal masculi Campionat Catalunya Ab Microsoft Word - Quadre principal masculi Copa Catalunya Absolut