Normativa

LLIGA CATALANA DE CLUBS

2013 ‚Äď 2014

NORMATIVA

(provisional)

 

1-    DURADA:

 

Inici:                     Octubre 2013

Fi:                         Maig 2014

Play-off:              Maig 2014

 

2-    CATEGORIES:

 

1a Divisió:           8 equips (14 jornades en 7 caps de setmana) amb play-off final.

2a Divisió:           4 grups amb un màxim de 6 equips per grup (Barcelona, Vallès, Girona i Tarragona/Lleida) amb play-off final.

3a Divisió:           4 grups amb un màxim de 6 equips per grup (Barcelona, Vallès, Girona i Tarragona/Lleida) amb play-off final.

Veterans:                        Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

Femení:               Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

Soft-ràquet:        Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

 

3-¬†¬†¬† PREU INSCRIPCI√ď:

 

1a Divisi√≥:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 160 ‚ā¨

2a i 3a Divisi√≥:¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 130 ‚ā¨

Femen√≠ i Veterans:¬†¬†¬†¬†¬†¬† 110 ‚ā¨

Soft-r√†quet:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 130‚ā¨

 

(L’equip que inscrigui més de 2 equips tindrà una rebaixa del 25% a partir del 3er equip)

 

4-    PREMIS:

 

Els campions de 1a categoria i femení, se’ls subvencionarà l’hotel al Campionat d’Espanya per equips al 2015.

 

5-¬†¬†¬† CONDICIONS DE PARTICIPACI√ď:

 

Per a poder participar a la Lliga Catalana els/les jugadors/es hauran de tenir la llicència de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol actualitzada i els clubs estar donats d’alta a la mateixa, de no ser així l’equip i/o jugadors/es, no podran ser inscrits/es.

 

6-    JUGADORS/ES INSCRITS:

 

Per participar en aquesta competició, un/a jugador/a a de tenir la llicència tramitada de l’any 2013, o bé, la llicència de lliga catalana 2013-2014, abans d’inscriure’s (consultar preus).

 

De cara a la temporada 2014, els/les jugadors/es hauran de tramitar la llicència abans de jugar un partit, de no ser així l’equip serà sancionat amb la pèrdua de l’eliminatòria amb un resultat de 4 a 0.

 

Tots els equips hauran d’inscriure un mínim de 4 jugadors i fins a un màxim de 12 jugadors.

 

El capità o encarregat de cada equip haurà de donar l’ordre de l’equip en funció del rànquing català absolut del mes de Setembre 2012. El comitè de competició podrà modificar aquest ordre si ho creu convenient pel be de la competició.

 

Aquest ordre s’haurà de respectar durant tota la competició.

 

A la 1a,Femení,Veterans i Soft-ràquet jugaran 3 jugadors, mentre que a la 2a i 3a les alineacions es compondran de 4 jugadors.

 

Els Clubs amb equips a varies categories tindran el dret d’utilitzar els/les jugadors/es dels equips de categories inferiors a una superior, però mai a l’inrevés.

 

El club que tinguin 2 equips a la mateixa categoria, no podran intercanviar jugadors/es.

 

Les noies podran jugar en un equip masculí.

 

Un jugador ha de jugar, com a mínim, dos partits amb el seu equip durant la temporada regular, de no ser així no podran jugar el play-off.

 

7-    HORARIS DE JOC:

 

Cada equip haurà de fixar hora i dia de joc, que quedarà indicat al calendari de competició (excepte la 1a categoria que es jugaran en Dissabte en horari de matí i tarda).

 

Els capitans dels equips han de confirmar els partits entre ells obligatòriament.

 

Nom√©s es podr√† variar el mateix, si existeix acord entre els equips afectats i es comunica a la Federaci√≥ Catalana d‚Äô Esquaix i Raquetbol 24 hores abans, la qual confirmar√† l‚Äôapla√ßament, que s‚Äôhaur√† de disputar abans de la seg√ľent jornada, de no ser aix√≠ la FCS determinar√† el dia de joc d‚Äôaquest partit.

 

No es podrà jugar un partit d’una jornada sense abans haver jugat el partit de la jornada anterior, excepte prèvia comunicació a la federació per correu electrònic (info@esquaix.cat ), amb dia i hora de joc. En el cas de que la federació no rebi aquest dia i hora de joc i s’hagi jugat la jornada posterior, el resultat de la jornada aplaçada serà 0 a 0.

 

8-    NÚMERO DE PISTES DISPONIBLES:

 

Tots els clubs inscrits tenen l’obligació de disposar d’un mínim de 2 pistes lliures en el moment de disputar-se l’enfrontament.

 

9-    PILOTA OFICIAL:

 

La pilota oficial amb la qual s’haurà de disputar la competició serà la DUNLOP Revelation Pro XX ( negra- doble punt groc).

 

10- PUNTUACI√ď DELS PARTITS:

 

Els partits es jugaran a 5 jocs, al millor de 11 punts cada un. Al arribar a 10 iguals, comen√ßar√† el ‚Äújoc de desempat‚ÄĚ, on el/la jugador/a ha de guanyar per diferencia de 2 punts.

 

Els partits es distribuiran de la seg√ľent manera:

 

1 punt pel guanyador

0 punts pel perdedor

 

A la 2ª i 3ª en cas de produir-se un empat (2-2) no es decidirà per cap sistema anterior el guanyador.

 

Resultats possibles:     4-0

3-1

2-2

W.O. (apartat 11)

3-0

2-1

 

Al acabar el partit, es farà l’acte pel capità local. El partit que no tingui acta escrita, abans de jugar la pròxima jornada serà partit nul, és a dir, 0-0. L’acta ha d’estar signada pels 2 capitans/es i correctament omplerta, de no ser així també quedarà anul·lat.

 

Els resultats donats per telèfon no seran vàlids, s’ha d’enviar per FAX al 93 307 46 03 o bé per correu electrònic (info@esquaix.cat ).

 

11- W.O. o EQUIPS NO PRESENTATS:

 

El comitè de competició es reunirà en cas de que un club justifiqui el WO que ha fet, sempre i quant aquest club ho justifiqui 48 hores després del partit corresponent.

 

L‚Äô equip que no es presenti a disputar un partit, sense cap causa justificada ser√† excl√≤s de la competici√≥. Si l‚Äôequip √©s excl√≤s durant la temporada es trauran tots els resultats d‚Äôaquest equip encara que sigui l‚Äô√ļltima jornada.

 

Els WO són iguals per l’equip com pel jugador/es, és a dir, si un equip no es presenta té un (-4) i si un equip es presenta amb només 3 jugadors/es, aquest cas seria (-1) per l’equip.

 

Si només es presenten 3 jugadors/es a l’eliminatòria, aquests jugaran OBLIGATÒRIAMENT en la posició 1,2 i 3, i la posició 4 quedarà vacant.

Si només es presenten 2 jugadors/es a l’eliminatòria, aquests jugaran OBLIGATÒRIAMENT en la posició 1 i 2 , i la posició 3 i 4 quedarà vacant.

Si un cop comen√ßada l‚Äô eliminat√≤ria, el n√ļmero 1 (exemple) no es presenta, l‚Äôequip perdr√† l‚Äô eliminat√≤ria 4 a 0. El mateix cas amb el n√ļmero 2 o el n√ļmero 3.

 

12- INCORPORACI√ď DE JUGADORS/ES:

 

Tots els equips podran incorporar jugadors/es durant el transcurs de la Lliga, fins completar el n√ļmero m√†xim de jugadors/es per equip, que ser√† de 12; sempre i quan es doni previ av√≠s a la Federaci√≥ per correu electr√≤nic (info@esquaix.cat ), abans de comen√ßar la segona volta i el/la jugador/a compleixi tots els requisits exigits.

 

Si un equip, en l’acte, té un jugador/a, del qual, la Federació no té constància de que estigui inscrit, l’equip perdrà l’ eliminatòria 4 a 0.

 

En cap cas, un/a jugador/a que ha començat jugant amb un equip, podrà jugar amb un altre durant la temporada 2013-2014, pel que fa a aquesta competició

 

13- JUGADORS/ES ESTRANGERS:

 

Els equips podran presentar a l’alineació d’un partit un màxim d’un/a jugador/a extracomunitari.

14- PLAY OFF:

 

Es classificaran per a la disputa del Play-Off de temporada els seg√ľents equips:

 

1a Divisi√≥: ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Hi haur√† Play-off, i l‚Äô√ļltim baixar√† a 2a Divisi√≥.

 

2a Divisió:           Es classifiquen els dos primers de cada grup i es sortejaran els encreuaments, tenint en compte que els primers de cada grup seran caps de sèrie i no s’ enfrontaran entre ells a la primera ronda.

Els 4 guanyadors s’enfrontaran al play-off final i el guanyador  pujarà a 1a divisió.

 

L‚Äô√ļltim de cada grup, baixar√† a 3a divisi√≥

 

3a Divisió:           Es classifiquen els dos primers de cada grup. El guanyador d’aquest enfrontament pujarà a 2a divisió al seu grup corresponent segons la seva comarca.

 

Femen√≠ i Veterans: El 1er i 2on de cada grup, o be, els 4 millors d‚Äôun grup √ļnic.

 

Soft-r√†quet:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† El 1er i 2on de cada grup, o be, els 4 millors d‚Äôun grup √ļnic.

 

Si hi ha empat entre equips de diferent grup, el comit√® de competici√≥ decidir√† qui va, seguint la seg√ľent normativa:

 

–¬†¬†¬†¬†¬† Equip que no hagi fet cap WO

–¬†¬†¬†¬†¬† Equip amb m√©s partits guanyats

–¬†¬†¬†¬†¬† Equips amb m√©s 4-0 o 3-0 fets.

 

Si, encara queden empatats, es farà un partit, a club neutral, entre els dos equips implicats.

 

Si hi ha un empat entre els equips del mateix grup, l‚Äôempat es desfar√† amb el resultat dels dos enfrontaments directes (primer per partits, despr√©s pels jocs i per √ļltim els punts). Si, encara queden empatats, es far√† un partit, a club neutral, entre els dos equips implicats.

 

15- CAPITÀ-LOCAL

 

Les funcions del capità Рlocal seran:

 

a)    verificar l’ordre dels jugadors/es i haurà de tenir el llistat dels equips abans de començar l’eliminatòria

b)    signar les actes dels partits, juntament amb el capità visitant

c)    l’acta ha de reflectir totes les incidències de l’enfrontament;

 

 

16- VIG√ąNCIA DELS ORDRES:

 

Els equips sota cap concepte podran alterar l’ordre de joc un cop iniciada la competició.

 

Un/a jugador/a d‚Äôun equip ‚ÄúB‚ÄĚ que vulgui jugar en el equip ‚ÄúA‚ÄĚ, haur√† de jugar darrere de tots els jugadors/es que estiguin inscrits en el equip ‚ÄúA‚ÄĚ, de no ser aix√≠ l‚Äôalineaci√≥ ser√† incorrecte i es descomptaran els punts dels jugadors/es que juguin en un ordre incorrecte.

 

17- JUGADORS/ES CEDITS:

 

Un/a jugador/a podrà estar cedit d’un Club a un altre sempre i quan existeixi una carta que certifiqui la mateixa. La carta haurà d’estar signada pel responsable del Club amb propietat de la llicència.

 

18- SORTEIG P√öBLIC:

 

El sorteig dels grups es farà el Dilluns 30 de Setembre a la seu de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol a les 10:00h.

 

19- COMIT√ą DE COMPETICI√ď:

 

Es reunirà periòdicament i està format per:

 

Seti Herrero

Nasi Herms

Dani Ramirez

 

DATA D‚ÄôINSCRIPCI√ď i DE PAGAMENT:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Fins el Dijous 26/09/2011

 

INGR√ČS AL COMPTE DE LA CAIXA N√öM. 2100 0678 56 0200127093

 

(Si no s‚Äôha fet l‚Äô ingr√©s abans d‚Äôaquest dia, l‚Äôequip quedar√† excl√≤s de la lliga catalana 2013 ‚Äď 14)

info@esquaix.cat Tel / fax 93 307 95 60 © 2013 Esquaix.cat Pàgina web oficial de la FCS

Scroll to top