Victòries per Reillo i Herms (2) al Campionat d’Espanya de veterans

Els passats dies 9 i 10 d’Octubre les instal·lacions del Club de Campo K7 de Paterna (València) van acollir l’edició del 2020 del Campionat d’Espanya de Veterans d’esquaix, amb varis representants de la Federació Catalana.

A la categoria +65 el jugador del Nat’s de Sant Fruitós de Bages, Toni Reillo, es va endur el títol després de derrotar a la final a Jaime Gregoire de Madrid per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/9, 7/11, 11/2 i 11/5. Prèviament Reillo s’havia imposat al jugador de la Rioja José Luis Alba, tercer classificat final, per un ajustat 3 a 2, i al també català Francesc Servós, quart clasificat, per 3 jocs a 1.

A la categoria +60 l’actual campió, el jugador de Santander José Luis Orizaola, va revalidar el títol després d’imposar-se a la final a Toni Reillo per 3 a 0, 11/4, 11/ i 11/5. Reillo havia derrotat Omr Rizk (Tipi Park) a les semifinals també per 3 a 0. Rizk va finalitzar a la quarta posició després de perdre el partit pel tercer lloc davant Kevin Magee. Sisena posició final per Francesc Servós.

A la categoria +55 domini de l’andalús Pedro Ríos, que es va imposar a la final al madrileny Víctor Pereira per 3 a 0. Emili Burgués (SAF UAB) va finalitzar a la cinquena posició.

A la categoria +50 Nasi Herms (C.T.Sabadell) va revalidar el títol a l’imposar-se a la final al valemcià Esteban Villalba per 3 a 0, 11/5, 13/11 i 11/7. A les semifinals Herms va derrotar al local Fernando Santa Cruz també per 3 a 0. Burgués va finalitzar a la sisena posició.

A la categoria +45 també victòria de Nasi Herms, aconseguint repetir victòria per tercer cop consecutiu a les dues categories, Madrid 2018 i Santa Cristina d’Aro 2019. Herms va derrotar a la final al canari Javier A. Gonzálvez per 3 jocs a 1, 11/7, 5/11, 11/9 i 11/7. A les semifinals victòries d’Herms davant Seti Herrero (Malibú Sabadell) i Gonzálvez davant el basc Víctor Mendoza, per 3 a 1 i 3 a 0 respectivament. Herrero va finalitzar tercer al derrotar Mendoza per 3 a 2, en un partit molt disputat. Sisena posició final per Santi Bos (Anyós).

A la categoria +40 quarta final consecutiva entre Xavi Blasco (Squash Project) i l’irlandès afincat a andalusia Neill Mc Carron, amb victòria per Mc Carron per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/9, 11/7 i 11/4. Blasco va imposar-se a les semifinals al granadí Manuel Linares per 3 a 1, mentre que Mc Carron va fer el mateix amb el cordobès Gabriel Merchán, tercer classificat final, per 3 a 0. Alex Luque (Triops Banyoles) va finalitzar a la novena posició.

Finalment, a la categoria +35, sense representació catalana, victòria clara del local Alex Garbí, imposant-se a la final al balear Luigi Laner per 3 jocs a 0.