Dark

Auto

Light

Victòries d’Ona Blasco i Philip Georgiev al Campionat d’Espanya Sots 17

Les instal·lacions del Campo de la Juventud de Palència van acollir els passats dies 7, 8 i 9 de Maig el Campionat d’Espanya d’esquaix a les categories sots 13 i sots 17, tant masculí com femení, amb una nombrosa participació de jugadors i jugadores de la Federació catalana.

A la categoria sots 17 femenina la recent sotscampiona d’Espanya sots 19 Ona Blasco (Squash Project), de només 14 anys, es va endur el títol de forma brillant, després de superar a les semifinals a la gallega Martina Flores per un ajustat 3 a 2, remuntant un 2 a 1 advers, amb parcials
d’11/13, 17/15, 9/11, 11/9 i 11/4 i 50 minuts de joc. A la final Blasco va superar clarament l’andalusa Estela Martín per 3 a 0, amb parcials d’11/6, 11/4 i 11/2. Tercera posició per Flores per davant de la murciana Angela Gracia. Montse Fajardo (Esquaix Igualada) va caure als quarts de final davant Flores per obtenir la cinquena posició final.

A la categoria sots 17 masculina el títol se’l va endur el jugador búlgar afincat a Barcelona Philip Georgiev (Club Ciudad Diagonal / BGS). Georgiev, cap de sèrie 1 del torneig va superar a les semifinals al local Jorge Carretero per 3 jocs a 2, en un partit impressionant, on va haver de remuntar un 2 a 0 advers per imposar-se finalment amb parcials de 12/14, 8/11, 11/9, 11/8 i 11/7. A l’altra semifinal Hugo Lafuente (Squash Project) va haver de retirar-se per lesió quan anava amb desavantatge per 2 jocs a 1 davant l’andalús Christian Domínguez Lafuente no va poder disputar la tercera posició davant Carretero. A la final, Georgiev es va imposar de forma brillant a Domínguez per 3 jocs a 1, amb parcials d’117, 11/4, 11/13 i 11/3. Cal destacar la bona actuació de Joan Serna (Esportiu Rocafort) 6è classificat, Aleix Romero (C.N.Sant Andreu) 7è classificat, Oriol Sàlvia (Mèlich Sports Club) 10è, Oriol Herrero (Malibú) 13è, Ferran Amaro (Malibú) 14è, Marc Altarriba (Malibú) 17è i Bernat Serna (Rocafort) 21è.

A la categoria sots 13 masculina victòria del canari Alberto Mateo al superar a la fnal al murcià Alejando ruiz per 3 jocs a 1. Arnau Puiggròs (Mèlich Sports Club) va finalitzar a la 10ena posició.

Finalment, a la categoria sots 13 femenina, sense representació catalana, victòria per la murciana Mónica Hernández al superar a la final a la canària Danila Morales per 3 jocs a 2.