Victòries d’Ona Blasco i Bernat Jaume al Campionat de Catalunya absolut d’esquaix

Els passats dies 6 i 7 de Maig de 2022 les instal·lacions del Tipi Park Sports de Santa Cristina d’Aro van acollir l’edició del 2022 del Campionat de Catalunya absolut d’esquaix, tant en categoria masculina com en la femenina, amb la participació de jugadors i jugadores d’arreu del territori. Paral·lelament al Campionat absolut es van celebrar un Open de 2ª i un de 3ª categoria puntuables pel circuit català d’esquaix.

Pel que fa a la categoria absoluta masculina el favorit a endur-se el títol, l’igualadí Bernat Jaume (Esquaix Igualada / Squash Project, PSA 51) va fer bons els pronòstics i es va proclamà campió, el seu segon t´ítol absolut de Catalunya, sense cedir cap joc en tot el torneig, imposant-se als quarts de final a Alex Luque (Triops Banyoles), a les semifinals al jove Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project) i a la final al salouenc Nilo Vidal (Eurosport La Pineda / BGS, PSA 202) amb parcials ajustats de 12/10, 11/9 i 11/9, en un partit molt disputat i força equilibrat. Vidal s’havia desfet a les semifinals de Joel Jaume (Esquaix Igualada, PSA 380) per 3 jocs a 2. Al partit pel tercer lloc victòria de J.Jaume davant Lafuente per 3 jocs a 0.

A la categoria femenina victòria per la jove jugadora local Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project, PSA 350). Blasco, de només 15 anys, va imposar-se a totes les rivals de la lligueta sense cedir un joc, fins a la final, on es va enfrontar a la també jove igualadina Montse Fajardo (Esquaix Igualada). La final va ser força disputada, però finalment la victòria va caure del cantó de Blasco per 3 jocs a 1, amb parcials de 13/11, 11/7, 6/11 i 11/6, aconseguint el seu primer títol absolut de Catalunya. Tercera posició final per Cinthya Servellón (Triops Banyoles) al derrotar al partit pel tercer lloc a Ivet Isern (Esquaix Marconi Terrassa) per 3 jocs a 0.

Finalment als Opens de 2ª i 3ª categoria aquests van ser els quatre primers classificats de cada categoria:

2ª Categoria: Campió – James Hyman (GEiEG), Sotscampió- Aleix Romero (C.N.Sant Andreu), 3er Classificat – Joan Serna (Esportiu Rocafort / BGS), 4rt Classificat – Oriol Herrero (C.T.Sabadell).

3ª Categoria: Campió- Rubén Berdomás (SAF UAB), Sotscampió- Achraf Mghar (Triops), 3er Classificat- Carles Martín (C.N. Sant Andreu), 4rt Classificat- Paco Espinosa (Tipi Park).