Victòria d’Edmon López a la Copa d’Espanya d’esquaix

Copa d'Espanya 2018

Els passats dies 17 al 19 d’Agost la localitat de Cuenca va acollir la Copa d’Espanya absoluta d’esquaix “Open San Julián”, amb la presència de 9 representants de la Federació Catalana, 8 a la categoria masculina i 1 a la femenina.

A la categoria masculina el jugador del Nick Spa & Sports de Barcelona, Edmon López (PSA, 58) es va endur el títol de forma brillant, sense cedir un joc en tor el torneig, derrotant a quarts de final al galleg Pascal Gómez (PSA, 383), a les semifinals al també galleg Carlos Cornes (PSA, 109) i a la final al jugador del Malibú Esportiu de Sabadell, Iker Pajares (PSA, 57), amb parcial d’11/7, 11/9 i 11/4. Quarta posició final pel jugador de l’Esquaix Igualada Bernat Jaume (PSA, 82), després de derrotar a quarts de final al palentí Aitor Zunzunegui i caure a les semifinals davant Pajares per 3 jocs a 1. Marc Soriano (Nick Spa & Sports), després de superar les prèvies, i Joel Jaume (Igualada, PSA 560) van caure a vuitens de final davant Bernat Jaume i el portuguès Claudio Pinto (PSA, 217) per 3 a 0 i 3 a 1 respectivament. No van poder superar la primera ronda Xavi Blasco (Squash Project), Arnau Farré (Malibú) i Nilo Vidal (Eurosport Salou, PSA 308), al caure davant Pajares, el galleg Miguel Mercé i Hugo Varela (PSA, 183) respectivament. Nilo Vidal va guanyar la consolació del quadre principal.

A la categoria femenina Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu, PSA 266) va aconseguir una molt meritòria tercera posició, després de derrotar a la canària Maria González per 3 jocs a 2 i a la gallega Catuxa Codesido per 3 a 1, caient a les semifinals davant la campiona final, la murciana Cristina Gómez (PSA, 95) per 3 a 0. Victòria al partit pel tercer lloc davant la madrilenya Belén Etchechoury per 3 jocs a 1. Segona posició final per la gallega Marta Domínguez.