Iker Pajares s’imposa al PSA Copa Federació

Les instal·lacions del Tipi Park by Sportia van acollir els passats dies 18 i 19 de Setembre el PSA Satellite Copa Federació, torneig puntuable pel circuit mundial professional PSA. Paral·lelament al torneig internacional es van disputar la Copa Federació Femenina i les masculines de 1ª i 2ª Categoria.

Participació i nivell molt elevats en totes les categories en disputa, principalment al PSA, on cal destacar la presència, a part dels jugadors catalans, d’alguns jugadors colombians, de la selecció, i suecs que estan entrenant a l’acadèmia BGS de Barcelona.

Els principals favorits a jugar la final, però, eren els recents finalistes del Campionat de Catalunya Absolut jugat la setmana passada, el campió Iker Pajares (PSA 26, BGS / Malibú) i el sots campió Bernat Jaume (PSA 69, Squash Project / Igualada). No va haver-hi sorpreses i es va repetir la final del darrer campionat de Catalunya. Pajares va derrotar a Joel Jaume (PSA, 220 Igualada) i al madrileny Sergio García (PSA, 175) a les semifinals, els dos per 3 jocs a 0, mentre que Jaume va fer el mateix amb Nilo Vidal (PSA, 287, BGS / Euro Sport) a quarts de final per 3 jocs a 1 i a Iván Pérez (PSA, 232 BGS / C.N. Sant Andreu) per 3 a 0 a les semifinals. Es repetia, doncs, la final del dissabte passat, i també es va repetir el guanyador, Iker Pajares, que es va imposar per 3 jocs a 0 a Jaume, amb parcials d’11/6, 11/9 i 11/6.

Al torneig de 1ª Categoria victòria sorprenent i molt meritòria del jove colombià de només 15 anys Juan José Torres que es va imposar al seu compatriota Luis A. Mancilla (PSA, 560 BGS) per un ajustat 3 a 2 a les semifinals, i al suec Fritiof Jacobsson (PSA, 387 BGS) a la final per un clar 3 a 0, amb parcials d’11/8, 15/13 i 11/4.

A la categoria femenina la veterana jugadora de l’Squash Project Olga Puigdemont, ex professional del circuit mundial, es va endur el torneig de forma clara, superant a les semifinals a Judith Santander (Euro Sport Salou) i a la final a la gallega de Vigo Sofía Rodríguez, número 6 del Ranking espanyol, ambdues per 3 a 0. La final amb parcials d’11/1, 11/4 i 11/5.

Finalment, a la 2ª categoria el galleg Xabier Barberán va fer bons els pronòstics i es va endur el torneig, després de derrotar a la final al jugador de l’Euro Sport de Salou Asier Ramírez per 3 jocs a 0, 11/8, 11/9 i 11/9. Barberán i Ramírez havien derrotat a les semifinals als jugadors del Malibú Esportiu de Sabadell Oriol Herrero i Marc Altarriba respectivament, per 3 a 0 i 3 a 1. Altarriba va ser el tercer classificat final.

Les consolacions de 1ª Categoria i 2ª Categoria se les van endur Nacho Fajardo (Igualada) i Aleix Romero (C.N.Sant Andreu) respectivament.