Iker Pajares revalida el títol de Campió de Catalunya Absolut d’esquaix

Les instal·lacions del centre de Tecnificació Marconi de Terrassa va acollir, els passats dies 11 i 12 de Setembre, el Campionat de Catalunya Absolut masculí d’esquaix, amb la participació dels millors jugadors de Catalunya.

A l’edició d’enguany cal destacar la participació d’un bon grapat de jugadors professionals que competeixn al circuit mundial professional d’esquaix, PSA. Els principals favorits, finalistes l’any passat, el sabadallenc Iker Pajares (PSA 26, Barcelona Global Squash / Malibú Esportiu) i l’igualadí Bernat Jaume (PSA 69, Squash Project Gevolution / Esquaix Igualada) van fer bons els pronòstics i van accedir a la final, ambdós sense cedir un sol joc al torneig. Pajares es va imposar al veterà Nasi Herms (C.T. Sabadell) als quarts de final i al canari resident a Barcelona Iván Pérez ( PSA 232, BGS / C.N.Sant Andreu ) a les semifinals, mentre que Bernat Jaume va fer el mateix amb Richard Williams a quarts i el seu germà Joel Jaume (PSA 220, Esquaix Igualada). Els altres partits de quarts de final van ser força disputats, amb victòries de Joel Jaume i Iván Pérez davant Xavi Blasco (Squash Project Gevolution) i Nilo Vidal (PSA 287, BGS / Euro Sport Salou) ambdós per 3 jocs a 1. Així doncs, es repetia la final de l’any passat disputada al Squash 4 de Terrassa en la que es va imposar Pajares a Jaume per 3 jocs a 1. A diferència de la final del 2019 aquest cop Pajares va derrotar Jaume per 3 jocs a 0 en 43 minuts de joc, amb parcials d’ 11/8, 11/7 i 11/4, amb un nivell de joc molt alt, entre dos jugadors d’una gran qualitat. Tercer títol de Campió de Catalunya pel de Sabadell. La tercera posició va ser per Joel Jaume, després de guanyar el partit pel tercer lloc a Iván Pérez també per 3 a 0.