Iker Pajares i Noa Romero Campions de Catalunya Absoluts d’esquaix

Els passats dies 26 i 27 d’Abril les instal·lacions del Squash 4 de Terrassa van acollir l’edició del 2019 del Campionat de Catalunya Absolut d’esquaix, tant a la categoria femenina com a la masculina.

Paral·lelament es va disputar la 7ª prova del circuit de 2ª i 3ª categoria, amb una participació de més de 60 jugadors i jugadores de diferents clubs de Catalunya.

A la categoria femenina absoluta la final la van disputar les dues jugadores del Club Natació Sant Andreu, Sofía Mateos (PSA 127), guanyadora de les dues darreres edicions i només 17 anys i Noa Romero de 15 anys. Mateos i Romero van quedar a la 4ª i 3ª posició respectivament al darrer Campionat d’Espanya absolut jugat a Cuenca el passat mes de Febrer.

A la final Noa Romero es va imposar a Mateos per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/2 , 11/7, 7/11 i 11/7, aconseguint el seu primer títol a l’absolut de Catalunya. A les semifinals Mateos i Romero van desfer-se de Montse Fajardo (Esquaix Igualada) i Ona Blasco (Squash Project) respectivament, per 3 jocs a 0. El partit pel tercer lloc victòria de Blasco (12 anys) sobre Fajardo, de també 12 anys per 3 jocs a 0.

A la categoria masculina absoluta final previsible entre Iker Pajares (PSA, 59 ) del Club Malibú Esportiu de Sabadell i Bernat Jaume (PSA, 87) de l’Esquaix Igualada. Pajares, campió el 2015 i Jaume campió el 2017 van disputar una final de gran qualitat, amb victòria pel de Sabadell per 3 jocs a 1 remuntant el joc inicial, amb parcials de 6/11, 11/8, 11/8 i 11/8, aconseguint el 2on títol al Campionat de Catalunya absolut.

A les semifinals Pajares es va imposar clarament al veterà Nasi Herms (Club Tennis Sabadell) mentre que Jaume va fer el mateix amb Xavi Blasco (Squash Project), els dos per 3 jocs a 0. Al partit pel tercer lloc victòria de Herms sobre Blasco per 3 jocs a 1.

Philip Georgiev (Club Ciudad Diagonal) va guanyar la consolació al derrotar Txema Mínguez (C.N.Sant Andreu) a la final per 3 a 0.

La Prova de 2ª categoria se la va endur Felipe Hidalgo del C.N.Sant Andreu, a l’imposar-se al seu company de club Jesús Castán a la final per 3 a 0, amb parcials d’11/3, 11/2 i 11/1. Tercera poició final per Alex Gestí (C.N.Sabadell) per davant de Holger Kirgis (Bonasport). Jesús Alonso del C.N.Sant Andreu es va endur la consolació al derrotar a la final a Gabriel Morales del mateix club per 3 jocs a 1.

La prova de 3ª categoria va ser pel jugador del SAF UAB, Rubén Sánchez, que va derrotar a la final a Martín Rueda (Club Ciudad Diagonal) per un ajustat 3 a 2. Lluis Isern del Marconi de Terrassa es va imposar al seu company de club Jaco Hoffmann al partit pel tercer lloc, també per 3 a 2. Narcís Sánchez, també del Marconi es va endur la consolació al derrotar Màrius Tarrés del SAF UAB a la final per 3 jocs a 1.