Domini dels catalans amb 5 títols i 11 podis als Estatals de Veterans

Els passats dies 17 al 19 de Maig les instal·lacions del Tipi Park by Sportia de Santa Cristina d’Aro (Girona), van acollir l’edició del 2019 del Campionat d’Espanya de Veterans d’esquaix, amb la presència de més de 70 jugadors i jugadores de diferents comunitats.

Domini incontestatable dels jugadors i jugadores representants de la Federació Catalana, que es van endur 5 dels 7 títols en disputa i 11 podis.

A la categoria +35 masculina, el dues vegades campió absolut de Catalunya, Iván Flores, actualment resident a Granada, va fer un torneig perfecte i es va endur el títol sense cedir un sol joc en tot el campionat, derrotant a la final al potentíssim Alex Garbi de València amb parcials d’11/7, 11/7 i 11/8. A les semifinals, Flores i Garbi es van imposar a dos jugadors catalans, Alex Luque (Triops Banyoles) i Santi Grau (Club Tennis Sabadell). Luque va derrotar a Grau al partit pel tercer lloc per 3 jocs a 0. David Forné (Anyós Andorra) va aconseguir la cinquena plaça final.

A la categoria única femenina +35 la jugadora del Nick Spa & Sports de Barcelona, Maribel Calabozo, es va endur el títol de Campiona d’Espanya de Veteranes, derrotant a totes les rivals de la lligueta. Calabozo només va cedir dos jocs en tot el torneig, un davant la segona classificada, la gallega Mª Jesús Besada, i un davant la tercera classificada, la també catalana Maria Balló. Marta Sáez (Triops) va assolir la quarta posició final.

A la categoria +40 l’irlandès afincat a Fuengirola, Neil Mc Carron va dominar el torneig clarament, derrotant a tots els seus rivals sense cedir un joc, a la final es va imposar a Xavi Blasco (Squash Project) amb parcials d’11/8 11/4 i 11/7, revalidant el títol aconseguit l’any passat a Madrid. L’andalús Gabriel Merchán es va imposar al canari Juan G.Iranzo al partit pel tercer lloc. Cinquena posició per Santi Grau, sisena per Jesús Pablos (Bonasport), desena per Javi Agruña (C.N.Sant Andreu) i onzena per Raúl Ruiz (CEAC Sant Vicenç de Castellet).

A la categoria +45 el jugador del Club Tennis Sabadell, Nasi Herms, va revalidar el títol del 2018, al derrotar a la final a Seti Herrero (Malibú Sabadell) per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/6, 11/4 i 13/11. Herrero havia derrotat prèviament al cap de sèrie 1 del torneig, l’andalús Francis Molina per un contundent 3 a 0. El mateix Molina es va imposar a Javi Agruña al partit pel tercer lloc per 3 jocs a 0. Jordi Ventura (Anyós) va ser el sisè, els també andorrans Jordi Ventura i Marc Ripoll van ser setè i vuitè respectivament, mentre que Emili Burgués (SAF UAB Cerdanyola) va finalitzar a la desena posició.

A la categoria +50 Nasi Herms va repetir triomf, com al 2018 a Madrid, imposant-se a la final al galleg del Squash Santiago Jesús Souto per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/4, 11/8 i 11/8. Herms va derrotar a les semifinals al valencià Esteban Villalba, tercer classificat final, mentre que Souto va fer el mateix amb el canari Isidro Rodríguez. Cal destacar que Herms va aconseguir guanyar els dos tornejos sense cedir un sol joc. Emili Burgúes va finalitzar a la sisena posició, mentre que el local John Brophy va acabar el vuitè.

A la categoria +55 també victòria catalana, David Febrer (Nick Spa & Sports Barcelona) es va endur el títol superant a les semifinals a José Luis Hevia (Anyós) per 3 a 0 i a la final a l’andalús Pedro Ríos per 3 jocs a 2, amb parcials d’11/4, 6/11, 11/7, 6/11 i 11/0. El jugador del GEiEG de Girona Manel Coronel va pujar al podi com a tercer classificat després de fer un bon torneig, superant a Antonio Mendoza y Víctor Pereira de Castella-Lleó, caient per un ajustat 3 a 1 davant Ríos. José Manuel Flores (C.T.Tarragona Park) va ser el sisè, Narcís Sánchez (Squash Marconi Terrassa) va er el vuitè i Kim Muntané (Squash Cardedeu) el desè.

Finalment a la categoria +60 José Luis Orizaola, de Cantàbria, va revalidar el títol, superant a la final a José Manuel Flores per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/2, 11/ 7 i 11/5. Orizaola va dominar clarament el torneig al no cedir un sol joc en tots els partts. Jesús Mª Vicuña de Navarra va ser el tercer classificat, mentre que José Luis Alba de Logroño va finalitzar a la quarta posició. Toni Reillo (Nat’s Sant Fruitós) va ser el sisè i Miguel Ángel Paul (C.N.Sant Andreu) el novè classificat.