Destacable actuació dels catalans al British Junior Open

La localitat de Birmingham va acollir els passats dies 2 al 6 de Gener l’edició del 2020 del Dunlop British Junior Open d’esquaix, el torneig més important del calendari junior a nivell mundial, amb la presència de tres representants de la Federació Catalana a les diferents categories en disputa,

A la categoria sots 13 femenina la jugadora de LLoret de Mar Ona Blasco (Squash Project) va finalitzar a la novena posició, amb 4 victòries i 1 sola derrota, a vuitens de final davant l’egípcia Jomana Shehab per un ajustat 3 a 2. Victòries de mèrit a la lluita pels llocs davant les nord-americanes Whitney Wilson i Dixon Hill amdues per ajustats 3 a 2. Hill l’havia eliminat el passat Desembre als quarts de final del US Open, on Blasco va finalitzar a la 7ª posició.

A la categoria sots 17 femenina Noa Romero (C.N.Sant Andreu) va finalitzar a la 20ª posició amb un balanç de 3 victòries i dues derrotes. Romero va caure a setzens de final del quadre principal davant l’egípcia Melak Kafaghi per 3 jocs a 1.

Finalment la categoria sots 19 masculina Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu) va caure a primera ronda davant Taylor Carrick (Bermuda) per un ajustat 3 a 2. Ja a la lluita pels llocs 2 victòries i 2 derrotes per Dolz per finalitzar al lloc 77.

Domini total d’Egipte amb 7 de 10 títols, Anglaterra, Malaisia i Pakistan van aconseguir un títol cada un.